Το σχολείο μας, το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Φούρνων Κορσεών   συμμετέχει στο πρόγραμμα  EQUALL που εκπονεί η Τράπεζα Πειραιώς.  Μέσα από τη συνεργασία μας, επιθυμούμε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων. Ένα πρόγραμμα, μέσα από το οποίο αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες υποστήριξης και ενίσχυσης της κοινωνικής ισότητας. Εργαζόμαστε για ένα αύριο, το οποίο εγγυάται στις νέες γενιές την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων και στις γυναίκες ισότιμες ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος :  Λαζαρία Ταραμάνη (ΠΕ02),  με τη βοήθεια της Έφης Κάγια (ΠΕ11) και της Δέσποινας Κούλλογλου (ΠΕ06).

Στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL, συμμετέχουμε στη δράση Profession has no Gender, σε συνεργασία με  το The Tipping Point.

Αυτή είναι η κοινότητα μεντόρων του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού “The Tipping Point” που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μαθητή/φοιτητή από όλη την Ελλάδα, να μάθει πέρα από τα στερεότυπα, για καινούργια ακαδημαϊκά και επαγγελματικά μονοπάτια, καθοδηγούμενος από αυτούς που τα έχουν ήδη “περπατήσει” επιτυχώς.

Με την υπεύθυνη του προγράμματος στο σχολείο μας, την κα Λαζαρία Ταραμάνη (ΠΕ02, Φιλόλογο) και την πλήρη υποστήριξη της κα Διευθύντριας, Μαριάνθης Κάρλα-Ρούσου, αλλά και τη βοήθεια του Συλλόγου Διδασκόντων, συναντήσαμε  στο σχολείο μας διαδικτυακά (https://platform.100mentors.com) τους μέντορες.

Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τις γυναίκες να διεκδικήσουν τη θέση που ανταποκρίνεται στην αξία και τις δυνατότητές τους, υποστηρίζοντας την ισότιμη πρόσβασή τους στην απασχόληση, την επιχειρηματική δραστηριότητα, στοιχεία απαραίτητα για την αυτονομία και την εξέλιξή τους.

Επιπλέον, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τις νέες γενιές, όσον αφορά την επιλογή επαγγέλματος σε σχέση με τα κοινωνικά στερεότυπα.

Στην πρώτη συνεδρία που πραγματοποιήσαμε στις 14 Φεβρουαρίου, οι μαθητές ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Έθεσαν τις ερωτήσεις τους και συνομίλησαν για θέματα που αφορούν στο εισόδημα και το χρόνο που δουλεύει μια γυναίκα σε αυτόν τον τομέα, αν της επιτρέπει  να αφιερώσει χρόνο και στην οικογένεια, σε τι διαφέρει η γυναικεία από την ανδρική επιχειρηματικότητα, τι στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει η ίδια, ποια προσόντα πρέπει να έχουμε για να ξεκινήσουμε, τι χρειάζεται για να ξεκινήσουμε, πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσουμε μία επιχείρηση οι γυναίκες;

Η μέντοράς μας ήταν η κα Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make a Wish!

Με την ίδια θεματολογία υλοποιήσαμε μία ακόμη συνεδρία με μέντορα την κα Αλεξάνδρα Θεοχάρη, ιδρύτρια και σχεδιάστρια της KLOTHO, εταιρείας ειδών ένδυσης.

Η επόμενη συνεδρία μας «Εξέλιξη προς ηγετικές θέσεις και Στερεότυπα» αφορούσε  στην πορεία προς ηγετικές θέσεις για τις γυναίκες και τους άνδρες, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν  αν υπάρχει προσωπική ζωή όταν αναλαμβάνει κάποιος ηγετικές θέσεις, αν υπάρχει διάκριση στις ηγετικές θέσεις μεταξύ των δύο φύλων, ποιο προσόν θεωρείτε σημαντικό για την ανέλιξη μιας γυναίκας και ποιο για έναν άνδρα, ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα κατά την πορεία της σε ηγετικές θέσεις.

Η μέντοράς μας,  κα Χριστίνα Βόγλη, είναι διευθύνουσα σύμβουλος μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στη Μύκονο.

 

Συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων.

Στηρίζουμε κάθε Αύριο

 

 

 

 

 

 


Η Διευθύντρια του Γυμνασίου με Λ.Τ. Φούρνων Ικαρίας: Μαριάνθη Ρούσου-Κάρλα (ΠΕ03)

Η Συντακτική Ομάδα: Χρύσα Καραχρήστου (ΠΕ07), Λαζαρία Ταραμάνη (ΠΕ02), Χριστίνα Τιμπλαλέξη (ΕΑΕ, ΠΕ02)