Οι μαθητές της Γ Γυμνασίου με τις εκπαιδευτικούς Ασημάκη Σπυριδούλα και Τιμπλαλέξη Χριστίνα στα πλαίσια των προγραμμάτων Cineμάθεια και Tipping Point, στα οποία είμαστε υπεύθυνες, το απόγευμα της Κυριακής 7/04/2024 αναχωρήσαμε για το όμορφο νησί της Σύρου!!

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο, στο Μουσείο Κλωστουφαντουργίας και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Οι μαθητές (αλλά και εμείς!) είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για το νησί της Σύρου αλλά και για την ανάπτυξη της βιομηχανίας στην Ελλάδα γενικότερα, να έρθουν βιωματικά σε επαφή με τις συνθήκες εργασίας παλαιότερης εποχής και να γνωρίσουν διάφορα επαγγέλματα αλλά και να ενημερωθούν για τη φοίτηση στις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού.

Οι ξεναγήσεις σε συνδυασμό με τις βιωματικές δραστηριότητες προσέφεραν πλούσια ερεθίσματα στους μαθητές μας, οι οποίοι δοκίμασαν  πρωτόγνωρες εμπειρίες και έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα επαγγέλματα. Επιπλέον, περιηγηθήκαμε στα όμορφα στενά της Άνω Σύρου, επισκεφθήκαμε τα Βαπόρια, την περίφημη συνοικία της Ερμούπολης, και διασκεδάσαμε βολτάροντας στο κέντρο και την παραλία της Ερμούπολης.

Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε νόστιμες γεύσεις και να κάνουμε τα ψώνια μας. Με τα λουκούμια λοιπόν στο χέρι και με όμορφες αναμνήσεις στη σκέψη αφήσαμε τη Σύρο και το βράδυ της Τρίτης 9/04/2024 σαλπάραμε για το νησί μας!!

Ευχαριστούμε πολύ τον Χρήστο Γλαρό και το ταξιδιωτικό του πρακτορείο Glaros Agency Travel, καθώς ανέλαβε την εκδρομή μας εντελώς δωρεάν!! Ευχαριστούμε πολύ για την άψογη συνεργασία και επικοινωνία που έχουμε σε κάθε εκδρομή μας!!


Η Διευθύντρια του Γυμνασίου-Λ.Τ. Φούρνων,

Τιμπλαλέξη Χριστίνα ΠΕ02ΕΑΕ