Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Π.Ε. Σάμου και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας διοργάνωσαν ανοιχτή συζήτηση με θέμα την “Πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων σχολικού εκφοβισμού”. Η συζήτηση διεξήχθη την Πέμπτη 18/04/2024 στις 6:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου και απευθυνόταν τόσο σε εκπαιδευτικούς και γονείς όσο και σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη της κοινότητάς μας.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια, στα οποία συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Στο πρώτο μέρος των εργαστηρίων οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους χωρίστηκαν σε ομάδες και δούλεψαν γύρω από τη θεματική του σχολικού εκφοβισμού και στο δεύτερο μέρος των εργαστηρίων μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακοίνωσαν στην ολομέλεια τις εργασίες τους.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τους ορισμούς και τις έννοιες του φαινομένου αυτού αλλά και για τους τρόπους πρόληψης και παρέμβασής του. Ο σκοπός των εργαστηρίων αυτών ήταν τόσο η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας όσο και η  ενδυνάμωση του αισθήματος της ομάδας στο σχολείο μας.

Ευχαριστούμε το Κέντρο Πρόληψης “Φάρος” και ανυπομονούμε για την επόμενη συνεργασία μας!!

                                                     

                                 


Η Διευθύντρια του Γυμνασίου-Λ.Τ. Φούρνων,

Τιμπλαλέξη Χριστίνα ΠΕ02ΕΑΕ