Την Παρασκευή 29-09-2023 γιορτάσαμε στο σχολείο μας την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Φορέσαμε τις φόρμες μας (εντάξει, όχι όλοι!) και συμμετείχαμε στις δράσεις που είχαμε οργανώσει. Οι μαθητές μας έπαιξαν σκυταλοδρομία, μπάσκετ, βόλει, μπάντμιντον και παρακολούθησαν επιμορφωτικά βίντεο σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις βραβεύσεις τους.                                                              

Επίσης, ζωγράφισαν φιγούρες αθλημάτων πάνω σε ένα χαρτόνι και κατασκεύασαν κότινους (γιατί ως σωστοί παιδαγωγοί συνδυάζουμε τη μάθηση με τη δράση!).

                                                                           

 

Στη συνέχεια, ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με την παροχή Πρώτων Βοηθειών από τον γιατρό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Φούρνων. Ο γιατρός έδειχνε βήμα-βήμα ποιες είναι οι σωστές ενέργειες σε κάθε περίπτωση κι έπειτα ζητούσε από τους μαθητές να τις επαναλάβουν. Οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν στα σενάρια κινδύνου που τους παρουσιάστηκαν.

                                                     

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ολοκληρώθηκε με την απονομή μεταλλίων και το στεφάνωμα με τους κότινους. Οι μαθητές μας βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους και την ευγενή άμιλλα που επέδειξαν σε όλες τις δράσεις.

                                                       

Ο κότινος, παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης και ελευθερίας, ας είναι πάντα ο οδηγός στη ζωή των μαθητών μας!

Ευχαριστούμε θερμά τον γιατρό μας, κ.Δημήτριο Κορακάκη για την λεπτομερή και κατανοητή παρουσίασή του,

τον Δήμο Φούρνων Κορσεών για τα κλαδιά ελιάς που μας παρείχε,

τον Σύλλογο Διδασκόντων συνολικά για τη συμμετοχή του σε όλες τις δράσεις και ιδιαιτέρως τη γυμνάστριά μας, κα Λαρδά Ελευθερία, και την εικαστικό μας, κα Ασημάκη Σπυριδούλα,

και φυσικά όλους τους μαθητές μας!


Η Διευθύντρια του Γυμνασίου – Λ.Τ. Φούρνων,

Τιμπλαλέξη Χριστίνα ΠΕ 02 ΕΑΕ