Την Παρασκευή 27/10/2023 τιμήσαμε την 28η Οκτωβρίου 1940, ημέρα-σταθμό για την Ιστορία, όχι μόνο της χώρας, αλλά και των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης στη συνείδηση του λαού καθώς ο Ελληνικός Στρατός, ο πρώτος στρατός που είχε την τόλμη να αντιμετωπίσει τις αήττητες μέχρι τότε δυνάμεις του Άξονα, κλήθηκε για πρώτη φορά να αντιμετωπίσει το στρατό μίας μεγάλης ευρωπαϊκής δύναμης εφοδιασμένο με σύγχρονο εξοπλισμό, αν και διέθετε περιορισμένα αμυντικά μέσα.

Την εκδήλωση του σχολείου μας ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Αφεντούλη Μαρία (ΠΕ06) και Στογιάννη Άννα (ΠΕ01) ενώ την επιμέλειά της η εκπαιδευτικός Στεφανίδου Ελένη (ΠΕ02).

Οι μαθητές μέσα από αφηγήσεις, ποιήματα και τραγούδια συνέθεσαν το χρονικό των τραγικών γεγονότων προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκομένους.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αριστεία και βραβεία προόδου καθώς και έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και ορίστηκαν οι παραστάτες και η σημαιοφόρος του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε θερμά εκπαιδευτικούς και μαθητές για την άρτια και συγκινητική εκδήλωση και φυσικά όλους εσάς που αποδεχθήκατε την πρόσκληση του σχολείου μας.

Χρόνια Πολλά!


Η Διευθύντρια του Γυμνασίου-Λ.Τ. Φούρνων,

Τιμπλαλέξη Χριστίνα ΠΕ02ΕΑΕ