Το δεύτερο τεύχος της διανησιωτικής σχολικής εφημερίδας είναι γεγονός και μπορείτε κι εσείς να το ξεφυλλίσετε μαζί μας!!

Μαθητές-συντάκτες από τα νησιά Άγιος Ευστράτιος, Αστυπάλαια, Κάσος, Καστελλόριζο, Λειψοί, Νίσυρος και Φούρνοι, με καθοδήγηση από τους εκπαιδευτικούς των νησιών και την δημοσιογραφική ομάδα του iMEdD, μας ταξιδεύουν με τις ιστορίες τους στους όμορφους τόπους τους και μας κοινοποιούν τις δικές τους γεύσεις και μυρωδιές των Χριστουγέννων.

Στόχος της διανησιωτικής σχολικής εφημερίδας είναι να ενώσουμε τα νησιά μέσω της κοινής δημοσιογραφικής δημιουργίας, να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να εξερευνήσουν ποικίλα γνωστικά μονοπάτια, να εξωτερικεύσουν τις απόψεις τους, να αλληλεπιδράσουν με τα υπόλοιπα νησιά, να αποτυπώσουν και να προβάλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου τους.

Οι μαθήτριες του σχολείου μας,

Καμίτση Νικολέτα (β γυμνασίου), Μαούνη Ράνια (γ γυμνασίου), Παππά Μαργαρίτα (γ γυμνασίου), Τρικεριώτη Μαρία (γ γυμνασίου), Καμίτση Ευηάννα (α λυκείου), Μαρκάκη Κωνσταντίνα (α λυκείου),

θυμήθηκαν με τις οικογένειές τους παραδοσιακά τοπικά παιχνίδια και μας έδειξαν το πώς παίζονται, τραγούδησαν τα κάλαντα και μας κέρασαν φοινίκια!! Κατέγραψαν, σχεδίασαν, ζωγράφισαν και ζωντάνεψαν τις ιδέες τους. Επικοινώνησαν με τους μαθητές των υπόλοιπων  νησιών, αλληλεπίδρασαν και αντάλλαξαν ιδέες και πήραν πολύτιμες συμβουλές από τη δημοσιογραφική ομάδα.

Αναμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο τεύχος με την ίδια έμπνευση και δημιουργικότητα!!

 

2ο τεύχος


Η Διευθύντρια του Γυμνασίου-Λ.Τ. Φούρνων,

Τιμπλαλέξη Χριστίνα ΠΕ02ΕΑΕ