Στο πλαίσιο της επιδίωξης του σχολείου να έλθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες σε στενότερη και ουσιαστικότερη επαφή με τη λογοτεχνία, αρχίζει στη σχολική μας μονάδα δράση με τον τίτλο «Φιλαναγνωσία», η οποία θα υλοποιείται καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους από την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κ. Στεφανίδου Ελένη (ΠΕ02 Φιλόλογος).

Συγκεκριμένα, οι μαθητές και μαθήτριες θα κληθούν να διαβάσουν, ως εργασία στο σπίτι, επιλεγμένα κλασικά έργα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας και να παρουσιάσουν μετέπειτα στην τάξη την ανταπόκρισή τους σε αυτά.

Εμπνεόμενοι, δηλαδή, από τα λογοτεχνικά κείμενα, θα τους ζητηθεί να εκφραστούν με δημιουργικό και καλλιτεχνικό τρόπο, κάνοντας περίληψη της πλοκής του μυθιστορήματος, δίνοντας μια διαφορετική έκβαση στην ιστορία, συγγράφοντας ένα δοκίμιο βασισμένο στα ηθικά διδάγματα του κειμένου, εντάσσοντας τον εαυτό τους στην πλοκή ως ήρωα-ηρωίδα του μυθιστορήματος, γράφοντας ένα ποίημα ή ένα τραγούδι ή τέλος, κάνοντας μία ζωγραφιά, μία χειροτεχνία ή δημιουργώντας ένα θεατρικό δρώμενο (π.χ. θεατρικό μονόλογο).

Με οδηγό τη φαντασία και την  ευρηματικότητά τους, ευελπιστούμε τα παιδιά να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες και να αγαπήσουν τη λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή.


Η Διευθύντρια του Γυμνασίου με Λ.Τ. Φούρνων Ικαρίας: Μαριάνθη Ρούσου-Κάρλα (ΠΕ03)

Η Συντακτική Ομάδα: Χρύσα Καραχρήστου(ΠΕ07), Λαζαρία Ταραμάνη(ΠΕ02), Χριστίνα Τιμπλαλέξη(ΕΑΕ,ΠΕ02)