Με λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο νησί μας.

Το σχολείο μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις του δήμου μας, όπως κάθε χρονιά. Αρχικά τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φούρνων, όπου εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από τον εκπαιδευτικό κ.Τσιρωνά Στέφανο (ΠΕ02) και στη συνέχεια έγινε η Επιμνημόσυνη Δέηση καθώς και η κατάθεση στεφάνων. Οι μαθητές της Γ’Λυκείου Παδιά Μαρία και Παδιάς Παδιάς κατέθεσαν το στεφάνι του σχολείου μας, ενώ ο μαθητής της Β’Λυκείου Κόνδυλας Αναστάσιος κατέθεσε το στεφάνι αντί εκπροσώπου της Εθνικής Αντιστάσεως.

Ακολούθησαν οι καθιερωμένοι χοροί των σχολείων του δήμου μας. Το δικό μας σχολείο αφιέρωσε τους χορούς στη μνήμη της μαθήτριας της Γ’Λυκείου Μαρκάκη Μαρίας, που δυστυχώς δε βρίσκεται πλέον κοντά μας. Η μαθήτρια της Γ’Λυκείου Χατζηστάση Καλλιόπη εκπροσωπώντας τους συμμαθητές της μίλησε για το Μαράκι μας και μας συγκίνησε όλους με τον λόγο της. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση.

Η εκπαιδευτικός κα Λαρδά Ελευθερία (ΠΕ11) είχε την ευθύνη της προετοιμασίας των χορών αλλά και της παρέλασης των μαθητών μας. Σημαιοφόρος ήταν η μαθήτρια της Γ’Λυκείου Χατζηστάση Καλλιόπη και παραστάτες οι μαθητές: Γλαρού Βασιλική (Β’Λυκείου), Παναγιώτου Σεβαστή (Α’Λυκείου), Τρικεριώτη Μαρία (Γ’Γυμνασίου), Κόνδυλα Ευαγγελία (Β’Γυμνασίου) και Παππάς Ανδρέας (Α’Γυμνασίου) .

                                           


Η Διευθύντρια του Γυμνασίου- Λ.Τ. Φούρνων,

Τιμπλαλέξη Χριστίνα ΠΕ02ΕΑΕ