Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι μαθητές του σχολείου μας στόλισαν τα δέντρα στις τάξεις τους και δημιούργησαν μία υπέροχη  χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!

Με τη βοήθεια της κας Παυλακάκη Βασιλικής (ΠΕ 02) η χριστουγεννιάτικη διάθεση τονώθηκε και οι μαθητές συνεργάστηκαν και δημιούργησαν κολάζ με θέμα τι άλλο; τα Χριστούγεννα! Φουρνιώτικα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κάλαντα, φαγητά και γλυκά μας δίνουν τις απαραίτητες γεύσεις και μυρωδιές για να μπούμε στο γιορτινό κλίμα! Στολισμοί του νησιού και των νησιών καθώς και αναμνήσεις από άλλες χρονιές μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στις μέρες τις γιορτινές! Οι τάξεις που συμμετείχαν είναι οι Α και Γ Γυμνασίου και Β και Γ Λυκείου και παρακάτω διατίθεται και φωτογραφικό υλικό.

Αλλά και το μάθημα των γερμανικών ήταν διαφορετικό κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ασχολήθηκαν με τον εορτασμό των Χριστουγέννων στον γερμανόφωνο χώρο! Είχαν την ευκαιρία μέσα από διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, παρουσιάσεις και τραγούδια να εξασκήσουν τη γερμανική γλώσσα, να γνωρίσουν χριστουγεννιάτικα έθιμα, στοιχεία του πολιτισμού των γερμανόφωνων χωρών και να προχωρήσουν σε σύγκριση και αναζήτηση ομοιοτήτων και διαφορών με τα ελληνικά ήθη και έθιμα. Τέλος, έγραψαν τις ευχές τους για το νέο έτος σε τρεις γλώσσες, ελληνικά-γερμανικά-αγγλικά.

Frohe Weihnachten und einen guten Rutsch ins neue Jahr!

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!


Η Διευθύντρια του Γυμνασίου-Λ.Τ. Φούρνων,

Τιμπλαλέξη Χριστίνα ΠΕ02ΕΑΕ