Παρά την έλλειψη εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής, ο σύλλογος του σχολείου μας ασχολήθηκε με την οργάνωση της ημέρας αυτής. Ο καθένας μας είχε να προτείνει κάποια δράση και είχε τη διάθεση να αναλάβει την υλοποίησή της. Η εκπαιδευτικός Χρυσούλα Καραχρήστου (ΠΕ 07) ανέλαβε τις ομάδες του μπάσκετ ως διαιτητής. Ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Λουλουδάκης ( ΠΕ 04.01) πρότεινε να οργανώσει πρωτάθλημα πινγκπονγκ και ο ίδιος μπήκε στη θέση του διαιτητή.  Η εκπαιδευτικός Λαζαρία Ταραμάνη (ΠΕ 02) πρότεινε να δημιουργήσουν οι μαθητές μία αφίσα για την ημέρα του αθλητισμού και συνέβαλε ώστε να την υλοποιήσουν.

Προτάσεις, όμως, έκαναν και οι μαθητές μας! Επέλεξαν το μπάντμιντον και τον χορό. Μόνο που εκεί την δράση ανέλαβαν οι ίδιοι οι μαθητές μας! Στο μπάντμιντον συστήθηκε επιτροπή εποπτείας και διαιτησίας από τους ίδιους τους μαθητές ενώ στον χορό οι μαθήτριες κινήθηκαν πιο ελεύθερα επιλέγοντας ήχους σύγχρονης μουσικής.

Οι μαθητές επέλεξαν την δράση στην οποία ήθελαν να συμμετέχουν και…

…Το σύνθημα δόθηκε – οι δράσεις μας ξεκίνησαν!

Λέμε ΝΑΙ στην κίνη-ση ΟΧΙ

μόνο στα κινη-τά               το σύνθημά μας,

το οποίο αποτυπώθηκε σε αφίσα.

Με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Λαζαρία Ταραμάνη οι μαθήτριές μας (Κωνσταντίνα Φλυτζάνη, Μαρία Παδιά, Κωνσταντίνα Καμίτση, Μαρία και Αφροδίτη Μαρκάκη, Ευηάννα Καμίτση, Σέβη Παναγιώτου, Μαρκάκη Ισιδώρα, Μαργαρίτα Παππά, Φωτεινή Λίπα) σκέφτηκαν, φαντάστηκαν, εργάστηκαν και συνεργάστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν με κέφι αφίσες με το σύνθημά μας για να ντύσουν το σχολείο μας !

 

Κίνηση υπήρχε και στο γυμναστήριο! Οι μαθητές με την βοήθεια του εκπαιδευτικού Δημήτρη Λουλουδάκη διοργάνωσαν ένα πρωτάθλημα στο πινγκπονγκ. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 5 ζευγάρια, πήραν τις ρακέτες τους και επιδόθηκαν στο παιχνίδι, με σκοπό να καταφέρουν να φτάσουν στον τελικό. Ο Κωνσταντίνος Γλαρός κέρδισε το πρωτάθλημα, το οποίο κινήθηκε σε ήρεμο πλαίσιο χωρίς φωνές ή διαμάχες.

Αλλά και το προαύλιό μας είχε κίνηση! Η εκπαιδευτικός Χρυσούλα Καραχρήστου πήρε τη θέση του διαιτητή, σφύριξε και το ματς ξεκίνησε! Δύο ομάδες, μία μπασκέτα και η μπάλα στον αέρα! Το χρονόμετρο έτρεχε κανονικά, τα φάουλ δίνονταν σωστά, οι μαθητές τηρούσαν τους κανόνες και έπαιζαν με πάθος.

Ταυτόχρονα, οι μαθήτριες κινήθηκαν στους ρυθμούς της μουσικής. Στον βιντεοπροβολέα παρακολουθούσαν τα βιντεοκλιπ των τραγουδιών της επιλογής τους και χόρευαν με μπρίο και ρυθμό, ξεσηκώνοντας ακόμα κι εμάς που βρισκόμασταν στην αίθουσα για την επίβλεψή τους.

Φυσικά όλοι οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαμε με τον τρόπο μας σε κάθε δράση. Παίξαμε με τους μαθητές, χορέψαμε μαζί τους, είχαμε την επίβλεψή τους, τραβήξαμε φωτογραφίες, κάναμε το χρονόμετρο και ό,τι άλλο χρειάστηκε ώστε να πραγματοποιηθούν οι δράσεις μας απρόσκοπτα και ευχάριστα!

Και ένα βίντεο που αναδεικνύει την όρεξη των παιδιών και των εκπαιδευτικών μας για δράση, δημιουργικότητα και ΚΙΝΗ-ματογράφιση!!!

Πινγκ-πονγκ:

Αμοργιανός Άγγελος

Αμοργιανός Ιωάννης

Γλαρός Κωνσταντίνος

Γραμματικός Μελέτιος

Κάβουρας Γεώργιος

Κουμανάκου Σταμάτιος

Μαούνη Ουρανία

Μαρκάκης Στυλιανός

Μαρκάκης Χρυσοβαλάντης

Παπαδόδημας Παναγιώτης

Χορός: Κωνσταντίνα Καμίτση, Βασιλική Γλαρού, Καλλιόπη Χατζηστάση, Σταματούλα Παναγιώτου, Ευηάννα Καμίτση, Μαρία Παδιά

Φωτογράφοι: Χρυσούλα Καραχρήστου, Μαρία Μαθιουδάκη, Μενίτα Μασούρα, Χριστίνα Τιμπλαλέξη

Χρονόμετρο: Μαρία Μαθιουδάκη

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου με Λ.Τ. Φούρνων Ικαρίας: Μαριάνθη Ρούσου-Κάρλα (ΠΕ03)

Η Συντακτική Ομάδα: Χρύσα Καραχρήστου(ΠΕ07), Λαζαρία Ταραμάνη(ΠΕ02), Χριστίνα Τιμπλαλέξη(ΕΑΕ,ΠΕ02)