Οι μαθητές/τριες Φίλιππος Αμοργιανός, Τάσος Κόνδυλας, Βασιλική Γλαρού, Ιωάννα Κόνδυλα και Μαρία Σκαραμάγκου, καλούνται να υφάνουν νέα δραστηριότητα που είναι και πάλι οι αιτίες που οδηγούν στην αυξανόμενη εμφάνιση ζωονόσων. Στόχος τώρα είναι η εμπέδωση της πολύ βασικής αυτής διάστασης του προβλήματος – τα αίτια που το δημιουργούν – μέσα από την επεξεργασία τους με έναν άλλο επικοινωνιακό και συνεργατικό τρόπο και ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει στην εγχάραξη της γνώσης με άλλους τρόπους, τη  δημιουργία κόμικ .

Επισημαίνουμε στους μαθητές/τριες να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην παράθεση των εικόνων και των συνοπτικών κειμένων ώστε να αποδοθεί η αφηγηματική ροή αλλά και η πλοκή της ιστορίας.

Προβληματίστηκαν για το σενάριο, την οπτική απόδοση της ιστορίας, το περιεχόμενο των κειμένων και την οργάνωση των κάδρων και προχώρησαν στην “κινηματογραφική” απεικόνιση του θέματος. Με ένα ψηφιακό εργαλείο τέτοιου τύπου ζητήματα σύνθετα, όπως τα αίτια που προκαλούν τις πανδημίες, προσεγγίζονται καλύτερα και γίνονται περισσότερο κατανοητά από τους μαθητές/τριες, ενώ εξοικειώνονται με αυτά ακόμα και οι πιο απρόθυμοι, αφού συνδυάζονται με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, που λειτουργούν ως κίνητρο δημιουργίας.

ΚΟΜΙΚ-ΓΙΑ-ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Σε ένα άλλο επίπεδο στόχων επιδιώκεται η ενεργοποίηση πολλαπλών ερεθισμάτων και πολλαπλών τύπων μάθησης,καθώς τα κόμικς είναι πολυμεσικά εργαλεία. Επίσης, επιδιώκεται η ανάδειξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων,η ανάπτυξη οπτικού και τεχνολογικού αλφαβητισμού,καθώς ζούμε στην εποχή της εικόνας και των ΤΠΕ, η διαθεματικότητα και η καλλιέργεια της κριτικής και δημιουργικής σκέψης μέσα από τη συνδυαστική χρήση κειμένου και εικόνας σε μια ενιαία μορφή έκφρασης.

Με αφορμή αυτή τη δραστηριότητα οι μαθητές μας Ισιδώρα Μαρκάκη και Γιώργος Κάβουρας απέδωσαν με μία εικόνα, ζωγραφιά , τη δική τους οπτική από τον καιρό της πανδημίας…

 

​https://www.emaze.com/@ALOOFTRZL/gallery

Προτείνεται να παρακολουθήσετε τη gallery από υπολογιστή κι όχι κινητό

«Το παρόν δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία του Κ.Ε.ΠΕ.Α./Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου με τίτλο “ΠΑΝΔΗΜΙΑ: να το δούμε ως ευκαιρία”, το οποίο υλοποίησε το σχολείο μας το σχολικό έτος 2022-2023».

 

 

 

 


Η Διευθύντρια του Γυμνασίου με Λ.Τ. Φούρνων Ικαρίας: Μαριάνθη Ρούσου-Κάρλα (ΠΕ03)

Η Συντακτική Ομάδα: Χρύσα Καραχρήστου (ΠΕ07), Λαζαρία Ταραμάνη (ΠΕ02), Χριστίνα Τιμπλαλέξη (ΕΑΕ, ΠΕ02)